عبدالمهدی: جهت کاهش خطر جنگ به ریاض رفتم-راهبرد معاصر

عبدالمهدی: جهت کاهش خطر جنگ به ریاض رفتم

نخست وزیر عراق در پایان سفرش به سعودی، هدفش از این اقدام را کاهش احتمال رویارویی نظامی در منطقه عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۰۴ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 26
کد خبر: ۲۳۳۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ همزمان و با برگزاری اجلاس سران کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تشدید تنش ها میان تهران و ریاض بر سر حمله به آرامکو، عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق به سعودی سفر کرده و به ملاقات ملک سلمان رفته است.

 

"عادل عبدالمهدی" نخست وزیر عراق روز چهارشنبه برای بررسی روابط دوجانبه و گفتگوی پیرامون مسائل منطقه دقایقی پیش راهی عربستان شد و بطور جداگانه با سلمان پادشاه و بن سلمان ولیعهد این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

 

مرکز اطلاع رسانی دفتر نخست وزیر عراق پیشتر در اطلاعیه ای اعلام کرده بود که سفر عادل عبدالمهدی به سعودی، چند ساعته خواهد بود و وی قرار است در دیدار با رهبران سعودی درباره روابط دو جانبه، اوضاع منطقه و کوشش های جاری در کاهش تنش در منطقه، موضع ثابت عراق برای ایفای نقشی مثبت در این زمینه و تلاش برای دور ماندن از تنش ها و درگیری های آن و همچنین برقراری بهترین روابط با همه کشورهای همسایه، برادر و دوست خود بحث و تبادل نظر کند.

 

خبرگزاری رسمی سعودی نیز گفت‌وگوها را بر «موضع ثابت عراق برای ایفای نقش مثبت و اصرار بر دور کردن خطر تنش‌ها و نزاع‌ها و برقراری بهترین روابط با تمامی کشورهای همسایه، برادر و دوست» دانست.

 

با این حال برخی رسانه ها بیشتر روی محور تلاش نخست وزیر عراق برای انجام نوعی میانجیگری میان ایران و عربستان و کاهش تنش جاری در منطقه سخن گفته بودند.

 

اکنون در پایان این سفر  عبدالمهدی به رسانه ها گفته است که سفرش به عربستان با هدف پیگیری روابط رو به گسترش دو کشور، بررسی اوضاع منطقه و تلاش برای آرام کردن اوضاع و رفع خطر وقوع هر گونه درگیری جنگ و عواقب آن صورت گرفته است.

 

نخست وزیر عراق افزود: در همین راستا دیدارها و گفت و گوهای فشرده، عمیق، صریح و مستقیم با مقامات سعودی داشته است.

 

وی گفت که در مذاکرات خود با مقامات سعودی دیدگاه های خود را در خصوص روابط دو جانبه بویژه در زمینه نفت و تبادل تجاری، و همچنین کاهش تنش در منطقه و جلوگیری از شرارت جنگ مطرح کرده و پاسخ های بسیار مثبتی نیز از  مقامات سعودی گرفته است.

 

عبدالمهدی افزود: امروز امیدواری در مورد رسیدن به راه حل اوضاع و جلوگیری از بروز هر گونه درگیری یا احتمال ایجاد نزاع یا جنگ در منطقه افزایش یافته است و هیچ طرفی خواهان جنگ نیست بلکه خواستار آرامش است اما شرایط همچنان سخت و پیچیده است و باید صبور بود و برای ایجاد راه حل های مناسب و مورد قبول همه طرف ها تلاش کرد.

 

مقامات ایرانی همواره اعلام کرده اند که اعمال تحریم های یکجانبه اقتصادی علیه ملت ایران از سوی آمریکا، به منزله جنگ و تروریسم اقتصادی است و در تازه ترین موضع گیری نیز حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران عصر چهارشنبه در هفتاد و چهارمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحدبا بیان اینکه من به نمایندگی از ملت و کشورم، اعلام می‌کنم که پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه است، تاکید کرد: اگر پاسخ آری می‌خواهید همان طور که رهبر معظم انقلاب اعلام کرده‌اند، تنها راه برای گفت‌وگو، بازگشت به تعهدات است.

 

در همین حال، رهبران عراق از زمان خروج یکجانبه دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از توافقنامه برجام و اعمال تحریم های یکجانبه علیه ملت ایران، ضمن رد آن، تلاش هایی را برای کاهش  تنش میان دو طرف انجام داده اند.

 

"برهم صالح" رییس جمهوری عراق نیز چهارشنبه شب در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، بطور ویژه بر زمینه های مشترک و استحکام روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و بار دیگر و این بار از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل، طرح پیشنهادی خود و دولت عراق را  که نخستین بار در سفر به تهران مطرح کرده بود، مبنی بر تشکیل یک ساختار سیاسی، امنیتی و اقتصادی مشترک میان کشورهای همسایه جهت کمک به امنیت و اقتصاد کشورها و رفع مشکلات مردم را تشریح کرد.

 

رییس جمهوری عراق گفت: وضعیت منطقه خطرناک است و ما خواستار تلاش برای آرام شدن اوضاع و همکاری براساس نقاط مشترک میان کشورها هستیم.

 

همزمان "حیدر العبادی" نخست وزیر سابق عراق نیز در یک گفت و گوی تلویزیونی تاکید کرد که خروج آمریکا از برجام کاری غیرقانونی بوده و آمریکا هیچ حقی در تحریم کردن ایران نداشته و ندارد.

 

وی گفت: برجام  یک توافق بین المللی است و خروج آمریکا از آن کاری غیرقانونی و نقض قوانین بین المللی بوده و بر همین اساس تحریم هایی که در پی آن اعمال کرده نیز کاملا غیرقانونی است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده